15Malaysia – Chocolate

15Malaysia adalah satu projek filem pendek. Chocolate merupakan filem pendek kedua daripada 15 filem pendek yang dihasilkan oleh 15 pembikin filem Malaysia. Filem-filem ini adalah filem ringkas funky yang dihasilkan oleh 15 suara hati rakyat Malaysia untuk orang Malaysia.

Chocolate adalah sebuah kisah yang mengingatkan kita bahawa walaupun berlaku pelbagai pertembungan di Malaysia, hidup tetap diteruskan – walaupun tidak semuanya manis. Filem pendek ini adalah arahan Yasmin Ahmad dan pelakon utamanya adalah Sharifah Amani dan Hon Kah Hoe.


Watak utama : Sharifah Amani, Hon Kah Hoe, Watak pembantu : Tan Mei Ling, Penerbit eksekutif : Packet One Networks, Penerbit : Pete Teo, M. Effendy, Pengarah : Yasmin Ahmad, Sinematografi : Wong Chun Leong, Penyunting : Raja Affandi Raja Jamaluddin, Muzik : Pete Teo, Bunyi : Ad Audio, Video pasca penerbitan : Tiger Tiger, Audio pasca penerbitan : The Ark Studios, Terjemahan : Copyleft Studio
15Malaysia

Technorati Tags: , , , , ,

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

Comments

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)